Defensie schorst voor het eerst militair om banden motorclub

Gepubliceerd op: 1-8-2019

Het ministerie van Defensie heeft voor het eerst een militair op non-actief gesteld vanwege zijn rol in de wereld van de motorclubs. Het gaat om sergeant-majoor Maurice Vissers. Zijn verklaring van geen bezwaar (VGB) is ingetrokken, bevestigt zijn advocaat, Michael Ruperti.

Eerder dit jaar kondigde het ministerie aan dat de verklaring omtrent gedrag van medewerkers van Defensie ingetrokken wordt als ze betrokken zijn bij verboden motorbendes als Satudarah, Hells Angels, No Surrender of de Bandidos.

Vissers is geen lid van een verboden club, maar is vicepresident van de Veterans MC. Dat is een militaire motorclub in Nederland waar veel militairen en oud-militairen bij aangesloten zijn. Hem wordt onder meer verweten dat hij contacten onderhoudt met de Hells Angels. De clubs zouden vriendschappelijke banden onderhouden.

Waar eerder Defensie haar personeel het lidmaatschap van '1%-clubs'- zoals motorclubs ook wel worden genoemd- ontmoedigde, wordt er nu opgetreden. Ook militairen die bijvoorbeeld een kind of een partner bij een verboden motorclub hebben, kunnen uit hun functie gezet worden.

Lees meer op de website van nos.nl

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief