Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Market Garden

Geplaatst op: 7-9-2019

De geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden krijgt een eigen herdenkingsmunt. Op 21 september wordt het eerste Market Garden Vijfje, een officieel betaalmiddel, geslagen.

Het is in september 75 jaar geleden dat de geallieerden met de luchtlandingsoperatie Market Garden probeerden snel een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog. De opmars stokte eind september toen het niet lukte om de Rijnbrug in Arnhem op de Duitsers te veroveren.

Vanwege die mislukte Slag om Arnhem, waarbij grote verwoestingen werden aangericht, mogen de burgemeesters van Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum donderdag als eerste het ontwerp van de herdenkingsmunt zien. Op de ene kant staat een brug en een parachute en op de andere kant de beeltenis van koning Willem-Alexander.

De Britse veteraan Les Fuller (98), die destijds op de Ginkelse Heide landde, zal op 21 september de eerste echte munt slaan bij de grote herdenking op die heide. Dat doet hij samen met commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer.

Bron: Defensie


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!