Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Straaljagers en minister naar Roermond voor Indië herdenking

Geplaatst op: 7-9-2019

Voor de 32e keer worden bij het Nationaal Indië Monument in Roermond de omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea herdacht. Onder anderen Defensieminister Ank Bijleveld houdt er een toespraak.

Ook is er zaterdag een kranslegging, een minuut stilte en vliegen er vier F-16-straaljagers over.

Veteranen en scholieren
Tijdens de herdenking worden onder anderen de Nederlandse militairen herdacht die in de periode 1945-1962 het leven lieten in voormalig Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea. Vertegenwoordigers van veteranenorganisaties, overheden, burgerlijke en militaire autoriteiten leggen kransen. Basisschoolleerlingen helpen daarbij.

Missing man
Na een minuut stilte vliegt een formatie van vier F-16's van de Koninklijke Luchtmacht over in de zogenoemde 'missing man formation'. De Militaire Kapel Johan Friso en het Reuvers mannenkoor zorgen voor de muzikale omlijsting. De erewachten worden gevormd door de Koninklijke Marechaussee, het Regiment van Heutsz en veteranen van het Regiment Bevoorrading en Transport.

Bezoekers verzamelen zich rond 12:00 uur bij Kasteeltje Hattem in Roermond. Twee uur later begint het formele gedeelte van de herdenking.

Bron : 1limburg.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!