Welkom nieuwe SMC’er!

Gepubliceerd op: 1-10-2019

Militairen > a SMC werving rechtsbovenStichting Marechaussee Contact (SMC) — inmiddels meer dan 40 jaar oud — heeft tot doel het onderhouden of vernieuwen van contacten tussen iedereen die op welke manier dan ook de Koninklijke Marechaussee een warm hart toedraagt. Dat kunnen collega’s zijn die in het verleden ingedeeld waren bij het Korps Militaire Politie/KMar en Korps Politietroepen. Maar ook alle dienstplichtigen, beroeps, KVV’ers, reservisten en burgermedewerkers die werkzaam waren of zijn bij de Koninklijke Marechaussee. SMC is er dus voor alle collega’s buiten – en in werkelijke dienst. Dus ook voor jou!

Als SMC’er (begunstiger) ontvang je zes keer per jaar het tijdschrift Marechaussee Contact waarin onder andere dienstplichtigen, reservisten en (oud-)beroepspersoneel hun verhaal vertellen. Naast de rubrieken met korte berichten vind je in iedere editie ook een pagina met oproepen voor reünies. Met ons tijdschrift houden we je verder op de hoogte van de actuele zaken die binnen en rond de Koninklijke Marechaussee spelen en speelden. Er kan ook worden ingeschreven op de wekelijkse digitale nieuwsbrief. En met het organiseren/faciliteren van contactbijeenkomsten, excursies en reünies draagt SMC ertoe bij dat belangstelling voor en verbondenheid met de Koninklijke Marechaussee in ere wordt gehouden.

Militairen > aSMC werving  linksonderBen je nog geen SMC’er? 
Dan is dit een mooie gelegenheid je aan te melden, want wie zich nu voor twee jaar aanmeldt, ontvangt (zolang de voorraad strekt) het prachtige, 272 pagina’s tellende boek ‘Een krachtig instrument’. Dit boek is in beperkte oplage verschenen en geeft een helder beeld van de ruim 200 jaar dat de Koninklijke Marechaussee bestaat. Naast beroepspersoneel, dienstplichtigen, KVV’ers, reservisten, ons burgerpersoneel dat werkzaam is of was bij de Koninklijke Marechaussee en degenen die gediend hebben bij eerder genoemde korpsen, kan eenieder die op enigerlei wijze een band heeft met of de Koninklijke Marechaussee een warm hart toedraagt, zich aanmelden. 
De contributie bedraagt slechts € 15,- per jaar. Woont u buiten Nederland, dan bedraagt de contributie € 20,- per jaar. Aanmelden — ook voor de wekelijkse e-mailnieuwsbrief — kan via www.marechausseecontact.nl. Met ons allen vormen wij een kring van vrienden rondom de marechaussee!

foto motorcrosser : Matthijs Tromp
foto Een krachtig instrument Rob Bogaerts

Wij heten je van harte welkom als SMC’er en zien je binnenkort graag op een van onze reünies of op een andere SMC-bijeenkomst!

Bestuur Stichting Marechaussee Contact

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief