Turkse inval in Syrië: oorlog dáár zorgt ook voor spanningen hier

Gepubliceerd op: 11-10-2019

Onrust in Turkije zorgt meestal ook voor onrust in Nederland. Vanwege de Turkse militaire operatie in Syrië, staat de eerste Koerdische demonstratie in Den Haag al gepland. Vanavond is het al raak op Schiphol en Arnhem, waar tientallen Koerden demonstreren tegen de Turkse inval in Syrië. ,,Als ik geen zoon had gehad, was ik gaan vechten.”

Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur zullen honderden Nederlandse Koerden zich verzamelen op het Malieveld in Den Haag. Uit protest tegen de Turkse inval in Noord-Syrië. ,,Die ellende moet worden gestopt”, stelt een woordvoerder van het organiserende DemNed, de Raad van Koerdische gemeenschappen in Nederland. ,,Iedereen is boos en verdrietig. Maar de Koerden zijn gewend geraakt aan dit soort ellendige situaties. Dat is het erge.”

Nederlandse Koerd Devin
Een andere Nederlandse Koerd, Devin (om veiligheidsredenen wil hij zijn achternaam niet vermeld zien), spreekt over een ‘zwarte dag waarop de Koerden door de wereld in de steek zijn gelaten’. ,,Dit is een etnische zuivering. Als ik hier geen zoon had gehad, was ik daarheen gegaan om te  vechten.” 

Lees het gehele artikel op ad.nl

Bron : ad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief