Vijfde plaats voor Benjamins op militaire wereldspelen

Gepubliceerd op: 22-10-2019

Afgelopen weekend kwamen Nederlandse judoka's in actie tijdens de militaire wereldspelen in de Chinese stad Wuhan. Iris Benjamins greep naast het brons. In de klasse tot 78 kilogram verloor ze de partij om de medaille van Beata Pacut uit Polen. Benjamins moest haar eerste wedstrijd buigen voor Aleksandra Babintseva. De Russische bereikte de halve finale, waardoor Benjamins recht had op herkansing. Hier won ze eerst van Punam Shrestha uit Nepal en vervolgens van Serjmyadag Shurenchimeg uit Mongolië. Na deze winstpartijen plaatste ze zich voor de partij om een bronzen plak.

Ook Benjamin van Leeuwaarde (+100 kg) en Kevin Jansen (-81 kg) kwamen in actie. Beide judoka's verloren de eerste wedstrijd en hadden geen recht op herkansing. Van Leeuwaarde verloor van Mohamed El Mehdi Lili uit Algerije, Jansen moest zijn meerdere erkennen in Chenari Toraj uit Iran.

Militaire wereldspelen
Eens in de vier jaar worden de militaire wereldspelen georganiseerd. Circa 6.000 sporters uit 75 tot 100 landen nemen het in 32 takken van sport tegen elkaar op. Eerder spraken we met Benjamin van Leeuwaarde en Kevin ten Hoeve over het evenement in het JBN Magazine.

Bron : jbn.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief