Afdeling Arrestantenzorg, -Transport en Parketondersteuning

Gepubliceerd op: 12-12-2019

Opvang van arrestanten, verzorging van bolletjesslikkers en begeleiding van zwaarbeveiligde rechtszittingen. Bij de afdeling Arrestantenzorg, -Transport en Parketondersteuning (ATP) is het dagelijkse kost.  

De afdeling ATP is een onderdeel van de Brigade Operationele Service en Support (BOSS). De eenheid, bestaande uit 80 medewerkers (militair en burger), heeft 2 werkomgevingen: de Koningin Máximakazerne en het Justitieel Complex Schiphol. 

De eenheid verzorgt en bewaakt op humane en respectvolle wijze arrestanten, hun transport en de orde in de rechtszaal op Schiphol. Praktisch houdt dat in: vervoeren, insluiten en verzorgen van arrestanten, maar ook drugs veiligstellen van bolletjesslikkers en politietaken bij de reguliere en extra zwaar beveiligde zittingen. 

Geduld en een dikke huid. Volgens groepscommandant Allard Esajas zijn die eigenschappen cruciaal om te kunnen werken bij de ATP. “We maken hier de gekste dingen mee”, weet Esajas uit zijn eigen jarenlange ervaring bij deze club. “Niet iedereen kan er tegen. Maar als je hier werkt, leer je zo ontzettend veel. Je doet vooral veel mensenkennis op.” 

Klik hier om het artikel in het KMar Magazine te lezen.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief