Boerenprotest bij Eindhoven Airport

Gepubliceerd op: 13-12-2019

Tientallen boeren zijn onderweg naar Eindhoven Airport om daar de luchthaven te bezetten, melden demonstranten van protestbeweging Farmers Defence Force. De Koninklijke Marechaussee, die verantwoordelijk is voor de veiligheid op het vliegveld, zegt tegen NU.nl van de situatie op de hoogte te zijn en deze te monitoren.

De Koninklijke Marechaussee zegt geen details over de situatie te kunnen geven. Om 14.30 uur zijn de boeren nog met tractors onderweg. Ze rijden onder politiebegeleiding over de A2 richting Eindhoven.

Verkeer van Den Bosch naar Eindhoven loopt daardoor bijna een half uur vertraging op. Volgens Rijkswaterstaat gaat het om tussen de vijftig en tachtig langzaam rijdende voertuigen die op de rechterrijstrook van de snelweg rijden.

De boeren waren eerder in Den Bosch, waar ze voor het provinciehuis protesteerden tegen de stikstofmaatregelen van de provincie Noord-Brabant.

Ook op de Dam in Amsterdam zijn vrijdag veel boeren bij elkaar gekomen voor een demonstratie. De Amsterdamse demonstratie van Agractie verloopt rustig. De boeren organiseren tussen 12.00 en 16.00 uur een brunch met boerenproducten, waarvoor ook Amsterdammers zijn uitgenodigd.

Nader:
Zo'n 15 trekkers staan nu voor de Terminal. Zij blokkeren op dit moment (15.45 uur) de uitgang van de parkeergarage.

 

Bron: Nu.nl en Omroep Brabant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief