Landelijke Politiedag 2006 Groningen

Gepubliceerd op: 14-10-2006

Zelf agent op Landelijke Politiedag in Leek.

Bezoekers van de Landelijke Politiedag op 14 oktober op het Landgoed Nienoord in Leek mogen zelf als politieagent optreden. Het publiek wordt op een aantal plekken geconfronteerd met praktijksituaties die het zelf mag aanpakken. Bezoekers kunnen ook in discussie met de korpschefs van de drie noordelijke politiekorpsen. Voor jongeren is een heuse hangplek ingericht waar rapper Remon de Jong voor het vertier zorgt.

De organisatie van de Landelijke Politiedag heeft het programma bijna rond. De noordelijke politiekorpsen en de Koninklijke Marechaussee pakken groots uit. Er zijn op diverse pleinen op het Landgoed en het Familiepark tal van demonstraties en shows. Anders dan voorgaande jaren krijgt het publiek de kans zelf een rol als diender te spelen.

De drie korpschefs gaan onder leiding van presentator-acteur Roelof Pieters in een speciaal politiecafé met bezoekers in gesprek. Als één van de onderdelen van het evenement kan het publiek eveneens de hele gang van zaken bij een misdrijf volgen, vanaf de aangifte, de inzet van de recherche tot en met een aanhouding.

De organisatie verwacht minimaal het bezoekersaantal van vorig jaar te halen. Toen bezochten circa 25.000 mensen de Landelijke Politiedag. De toegang is gratis. Ook het attractiepark en het museum hebben tijdens het evenement vrije toegang.

Bron: Politie Groningen

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief