Scooterrijder vlucht voor Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 4-5-2024

Scooterrijder vlucht voor Koninklijke Marechaussee Noord bij Havelte, maar wordt alsnog staande gehouden: brommer in beslag genomen
Een scooterrijder heeft vanmiddag bij Havelte een stopteken genegeerd. Na een korte achtervolging is de bestuurder staande gehouden. De scooter is in beslag genomen. Dat laat de Koninklijke Marechaussee Noord op Instagram weten.

De Koninklijke Marechaussee Noord zag de scooter voorbijkomen tijdens een snelheidscontrole. Wat hen opviel is dat de brommer op de weg reed, in plaats van op het bromfietspad, en dat het rijwiel geen koplamp had.

Er werd besloten de bestuurder staande te houden ter controle, maar toen de scooterrijder een stopteken kreeg, ging hij ervandoor. Na een korte achtervolging is de bestuurder tot stoppen gedwongen.

Tijdens de controle bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. Ook is ontdekt dat er veel aan de scooter mankeerde. Onder meer de remmen, de verlichting en de maximale snelheid die de brommer kan bereiken, kloppen niet.

De scooter is in beslag genomen en de bestuurder heeft een aantal processen verbaal ontvangen. De verkeersofficier zal zich over de zaak buigen.

 

Bron: Steenwijker Courant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief