Terugblik op jaarconcert Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 2-12-2006

Het jaarconcert van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee werd dit jaar onder grote belangstelling gehouden in de Hanzehof in Zutphen.


Hanzehof - foto rb/SMC

Naar schatting 300 donateurs en andere gasten waren aanwezig bij dit jaarconcert. Zij werden welkom geheten door Kol A.A. Peperkoorn (C-LOKMAR) in zijn hoedanigheid als voorzitter Stichting Vrienden van het Trompetterkorps.

Het Trompetterkorps vertolkte prachtige werken. Onder andere "La forza del festino", van Guiseppe Verdi, maar ook werken van veel jongere componisten als Mast en Swiggers. Verder een grandioze vertolking van "Cry of the Kelts" van R. Hardiman en de meeslepende uitvoering van "Adios Nonino" van A. Piazzolla, bekend van de uitvoering gedurende de huwelijksplechtigheid van Prins Willem Alexander en Prinses Maximá.
En natuurlijk werd de "Defileermars der Koninklijke Marechaussee" ten gehore gebracht, waarbij ook de gezongen tekst niet ontbrak.


foto: website Trompetterkorps

In de pauze was er de gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of een glas, de kennismaking met de vrienden van het Trompetterkorps te hernieuwen.

Kortom, een geweldig jaarconcert, ten gehore gebracht onder de inspirerende leiding van dirigent Kapitein Eric Janssen.

eerdere aankondiging:

Op zaterdag 2 december 2006 geeft het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee een concert in de Hanzehof te Zutphen. De dirigent is kapitein Erik Janssen en het optreden van 14.30 uur tot 17.00 uur.

  De zaal is open om 13.30 uur en voor donateurs van de Stichting Vrienden van het Trompetterkorps is de toegang gratis.
Wilt u donateur worden van de Stichting, dan kunt u zich via de website van het Trompetterkorps opgeven. U krijgt dan t.z.t. een uitnodiging om het concert in Zutphen bij te wonen.
De cd "Royal Blue" van het Trompetterkorps is weer te koop en is die dag in de Hanzehof ook verkrijgbaar.
  

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief