Oud-leden Koninklijke Marechaussee gevraagd

Gepubliceerd op: 6-4-2024

Personen of groepen worden vaak bij ‘Lezers helpen Lezers’ gezocht. Clubs, families en verenigingen die een reünie willen organiseren roepen de hulp in via deze krant.

Zo zoekt oud Hagenees Jaap van Zuijderveld leden van de Koninklijke Marechaussee. Hij woont nu al ruim vijftien jaar in Terhole in Zeeuws-Vlaanderen.

,,Al op de dag dat de oproep in de krant stond waren er een viertal reacties”, vertelt hij. ,,Ik hoop op nog veel meer. De Marechaussee is, behalve in het binnenland, vooral actief in het buitenland. Zo ben je soms een paar maanden in een ander land en dan moet je weer verkassen. Daardoor is de band onderling minder sterk dan bij andere delen van Defensie. Juist daardoor zou het bijzonder zijn andere reservisten en veteranen te ontmoeten om over onze actieve tijd te praten.”

De Marechaussee waakt over de veiligheid van Nederland en ons Caribisch gebied, over de paleizen en de Koninklijke familie. ,,Er zijn vast nog meer oud-collega’s in de streek.” aldus Jaap. ,,Het moet een niet te serieuze maar gezellige bijeenkomst worden. Gewoon onder elkaar verhalen van vroeger uitwisselen.”

Jaap zelf heeft in eigen land en veel in het buitenland vertoefd: ,,Ik was actief betrokken bij het theatergebeuren van het leger in Schaarsbergen en heb veel voorstellingen georganiseerd. Zo heb ik half jaren zestig onder meer nog de Mounties gekend en ook een jonge André van Duin.”

Velen in Zeeuws-Vlaanderen kennen Jaap als trotse bezitter van een antieke NEKAF jeep en deelnemer aan oldtimer ritten zoals de bevrijdingsrit van IJzendijke en de bekende Oldtimer rit van Groede.

Opgeven voor deze reünie kan per mail: jvzijde@zeelandnet.nl


Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief