Zonder aanziens des persoons....

Gepubliceerd op: 29-5-2024

Stortvloed aan telefoontjes naar Marechaussee om drugsrel Nicki Minaj: ‘We doen gewoon ons werk’
De drugsrel met de Amerikaanse zangeres Nicki Minaj op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee een stortvloed aan internationale belletjes opgeleverd. Amerikaanse media wilden tot in de vroege ochtend weten hoe het zoveelste tumult rond de Queen of Rap zou aflopen.

,,Ik denk dat we wel tweehonderd internationale telefoontjes hebben gehad”, zegt woordvoerder majoor Robert van Kapel. En de telefoon stond roodgloeiend tot in de vroege uurtjes. Bij hoge uitzondering plaatste de Marechaussee zaterdagavond een bericht op sociale media over de vrijlating en boete voor een ‘41-jarige Amerikaanse vrouw’.

Normaal bericht de Marechaussee, die belast is met de orde en controles op Schiphol, niet over individuele aanhoudingen. Maar zangeres Nicki Minaj plaatste zaterdagmiddag beelden van haar arrestatie op de luchthaven voor het bezit van softdrugs op sociale media, waarbij ze al foeterend haar beklag deed. De in Trinidad en Tobago geboren muzikante was op weg naar een concert in Manchester.

Vrij Amsterdam werkt verwarrend
Minaj is niet de eerste buitenlandse bezoeker die op Schiphol tegen de lamp loopt. ,,We vinden regelmatig iemand met softdrugs in de bagage.” Een bezoek aan het vrije Amsterdam, waar toeristen het gedoogde gebruik van marihuana om zich heen zien, werkt wellicht verwarrend.

Maar de regels in Nederland zijn overduidelijk, benadrukt woordvoerder Van Kapel. ,,Op de website van Schiphol is duidelijk te lezen dat de uitvoer van drugs verboden is. Iemand die op zoek gaat naar deze informatie hoeft niet te twijfelen. Het wordt duidelijk genoeg gecommuniceerd.”

Uiteindelijk mocht Minaj, nadat haar joints waren gewogen en het Openbaar Ministerie een geldboete van 350 euro had opgelegd, haar reis vervolgen. Dat was echter te laat om haar concert te laten doorgaan. Minaj verontschuldigde zich naar haar Engelse fans, maar klaagde dat haar reis ’opzettelijk’ was vertraagd. Ook stelde ze dat Nederlandse overheidsdienaars haar tassen op de luchthaven ‘zonder toestemming’ zouden hebben doorzocht.

De Marechaussee is zich van geen kwaad bewust. ,,We hebben niet het idee dat we ons werk niet goed hebben gedaan. We hebben een controlerende taak, en die taak hebben we uitgevoerd. Als er indicaties zijn dan kunnen we overgaan tot het onderzoeken van bagage.”

Over haar opzettelijke vertraging wenst de woordvoerder geen woord vuil te maken. ,,We gaan niet in op deze insinuaties.” Minaj trad afgelopen donderdag op in de Amsterdamse Ziggo Dome. Daar betrad ze, tot onvrede van vele fans, met een vertraging pas om kwart voor elf het podium.

 

Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief