Nicki Minaj beschuldigt Marechaussee van racisme en cancelt optreden

Gepubliceerd op: 1-6-2024

Wat een racisten daar op Schiphol! Nicki Minaj, die zangeres die wij alleen kennen omdat ze een enorme voorgevel heeft, niet van haar liedjes, werd afgelopen zaterdag opgepakt op Schiphol en in een cel gegooid omdat haar hele koffer vol met joints zat. In haar ogen had haar arrestatie daar niets mee te maken en pakte de KMar haar op om haar huidskleur! Racisme dus! In een livestream zei de Amerikaanse zangeres: "Er wordt je expres iets aangedaan omdat je van een zelfverzekerd ander ras bent."

Laatste Nieuws
Heftig zeg! En dat is dus ook meteen de reden, aldus de superster, dat ze komende zondag NIET zal optreden in de Ziggo Dome. Ze vertikt het om in een land op te treden dat ZO racistisch is. Eerder zei ze ook al dat de Marechaussee doelbewust probeerde haar tournee te saboteren en haar alleen maar oppakte om ervoor te zorgen dat ze te laat bij haar optreden in Manchester zou zijn. Zelf liet ze donderdagavond haar fans uren wachten voordat ze met haar eerste van de twee geplande optredens in de Ziggo Dome startte.

Nadat ze zaterdag was opgepakt moest ze uren in een cel doorbrengen en pas nadat ze 350 euro boete had betaald, kon ze haar reis vervolgen. Een standaardprocedure en zoals de marechaussee al heeft laten weten wordt iedereen gelijk behandeld, ongeacht huidskleur, afkomst, status, beroep of wat dan ook. Haar Nederlandse fans zijn ondertussen niet bepaald blij met het annuleren van het concert van zondag. Op Instagram zeggen zij dingen als: 'Fuck you', 'Ik ben helemaal klaar met haar!' en 'Wat ben jij een dom wijf zeg!' Ook zegt iemand uit Engeland duizenden euro's te hebben uitgegeven om haar zondag te zien. Alles voor niets dus!

Gelukkig krijgen de fans wel hun geld terug.

 

Bron: POW

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief