Militair uit Flevoland aangehouden voor drugshandel, veel contant geld gevonden

Gepubliceerd op: 28-6-2024

Een 27-jarige militair uit Flevoland is aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De militair werd dinsdag opgepakt in zijn woning. De dienst heeft de plaats niet bekendgemaakt omdat de identiteit van de militair anders mogelijk te herleiden is.

Een rechercheteam kwam de man op het spoor naar aanleiding van een eerder onderzoek. Na de aanhouding van de militair werd de woning doorzocht. Daarbij is een 'handelshoeveelheid' verdovende middelen aangetroffen.

Contant geld
Ook vond de rechercheurs een grote hoeveelheid contant geld. Zowel het geld als de verdovende middelen zijn in beslag genomen.

De Koninklijke Marechaussee in Havelte doet verder onderzoek naar de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

Waarom aangehouden door Marechaussee?
De militair uit Flevoland is niet aangehouden door de politie, maar door de Marechaussee. Hoe zit dat? Dat komt omdat de Marechaussee de politie-organisatie is voor militairen. Alle zaken waar een militair bij betrokken is wordt daarom behandeld door Marechaussee. Ook als de misdaad niets te maken heeft met het militaire werk van de verdachte. Militairen hebben in Arnhem ook een eigen rechtbank.

 

Bron: Omroep Flevoland

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief