Grenspolitieteam onderschept cocaïnetransport ter waarde van ruim kwart miljoen euro

Gepubliceerd op: 12-8-2024

Het grensoverschrijdende politieteam met agenten van onder andere de politie-eenheid Oost-Nederland en de Koninklijke Marechaussee, heeft gisteravond een 22-jarige Letse verdachte aangehouden die probeerde 3,5 kilogram cocaïne te smokkelen. De man stak met zijn auto via de A1 bij De Lutte de grens over en liep op de A30 bij Schüttorf-Nord tegen de lamp.
Het grensoverschrijdende politieteam ontdekte tijdens een uitgebreide controle de drugs die waren verborgen in een sporttas en in twee verstopte compartimenten in de kofferbak van zijn auto. De straatwaarde van de in beslag genomen cocaïne wordt geschat op ongeveer 260.000 euro. De verdachte is in voorlopige hechtenis geplaatst en overgedragen aan het Douaneopsporingsbureau in Essen voor verder onderzoek.
Grensoverschrijdend politieteam
Het grensoverschrijdende politieteam (GPT) Bad Bentheim is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee, de Politie-eenheid Oost-Nederland, de Bundespolizeidirektion Hannover, de Politiedirectie Osnabrück en de Kreispolizeibehörde Borken (Noordrijn-Westfalen). Het team voert in het Duits-Nederlandse grensgebied gezamenlijke patrouilles uit ter bestrijding van grensoverschrijdende misdrijven zoals mensensmokkel, mensenhandel, documentfraude, drugshandel, witwassen en voertuigcriminaliteit.


Bron: RTV Oost 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief