Marechaussee tracht snelheidsduivel te blokkeren

Gepubliceerd op: 13-9-2024

*Politie treft auto met draaiende motor aan op ongebruikelijke plek en dan gaat het los*

Roekeloos in het kwadraat. Een 58-jarige Zevenaarder maakte het woensdagavond wel heel bont. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hem is poging tot doodslag ten laste gelegd.

Agenten zagen woensdagavond laat een auto staan met draaiende motor op een ongebruikelijke plek in Zevenaar. Ook de lichten waren uit en daarom werd besloten het voertuig te controleren. Bij het benaderen van de wagen ging de automobilist er vandoor.

De bestuurder van de auto gaf gas en seinen, een stopteken gegeven en het zwaailicht gebruiken maakten geen indruk, zo meldt de politie van Zevenaar op Facebook. ‘Ondanks dat de bestuurder afsloeg naar een woonwijk, belette dit hem niet om nog meer gas te geven’, schrijft de politie.

*130 kilometer per uur*
In de Oranjelaan haalde het voertuig een snelheid van 130 kilometer per uur, terwijl fietsers in tegengestelde richting passeerden. De automobilist vloog, terwijl de slagbomen naar beneden gingen, het spoor over.

De gealarmeerde marechaussee, komende vanuit tegenovergestelde richting, was snel ter plaatse en probeerde het voertuig van de snelheidsduivel te blokkeren door de dienstwagen midden op de weg stil te zetten. Een bijna-botsing was het gevolg, de Zevenaarder vloog bijna uit de bocht en reed met hoge snelheid verder.

*Ingehaald en klemgereden*
Korte tijd later werd het voertuig alsnog ingehaald en klemgereden. ‘De bestuurder is in de boeien geslagen en zijn rijbewijs per direct ingevorderd. Daarnaast is hem poging tot doodslag/moord ten laste gelegd. De Zevenaarder is afgeleverd bij bureau Arnhem en daar vastgezet’, meldt de politie.

Waarom de man er vandoor ging, is niet bekend.

Bron: AD

 

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief