Het zal je maar gebeuren

Gepubliceerd op: 11-10-2024

Verduisterde vrachtwagen van de weg geplukt, chauffeur staat opeens zonder voertuig op carpoolplek, hij wist van niks
Het zal je maar gebeuren. Je rijdt Europa door, maar dan wordt opeens je vrachtwagen afgepakt als je Nederland binnenrijdt. Het overkwam een chauffeur uit Belarus woensdag na een controle op de snelweg A12. Hij moest worden opgehaald op een carpoolplek bij Arnhem.

De 29-jarige man reed in een vrachtwagen met Pools kenteken over de A12 Nederland binnen. Bij de Koninklijke Marechaussee gingen op dat moment de alarmbellen af via het opsporingssysteem. De vrachtwagen was namelijk geleased van een bedrijf in Polen, maar de rekeningen waren al zes maanden niet betaald.

Een motoragent begeleidde de vrachtwagen daarom naar carpoolplek Arnhem-Noord en sprak de chauffeur aan. Die reageerde verrast. ,,Hij wist er helemaal niks van”, geeft een woordvoerder van de Marechaussee aan. ,,Hij heeft uiteindelijk collega’s moeten bellen om hem op te halen.”

Pools bedrijf kan vrachtwagen ophalen
Want de vrachtwagen is door de Marechaussee in beslag genomen en inmiddels afgesleept. De eigenaar, het Poolse bedrijf, kan het voertuig komen ophalen. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Belarus is geen verdachte in de zaak.


Bron: De Gelderlander

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief