Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Minister Grapperhaus bezoekt Bonaire en Curaçao

Geplaatst op: 14-1-2018

Grapperhaus Ferdinand portret jan18Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zal van maandag 15 januari tot en met woensdag 17 januari 2018 een bezoek brengen aan Bonaire en Curaçao. Hij maakt bij zijn eerste bezoek aan de benedenwindse eilanden kennis met de ministers van Justitie van Aruba en Curaçao.

Justitieel Vierpartijenoverleg
Tijdens het reguliere Justitieel Vierpartijenoverleg spreken zij elkaar over onder meer de aanpak van high impact crimes, de kustwacht en de mogelijkheden om tot verdere samenwerking te komen bij grensoverschrijdende criminaliteit en terrorismebestrijding.

Grapperhaus ziet ernaar uit zijn collega’s op de benedenwindse eilanden voor het eerst te ontmoeten. “Het is van groot belang dat wij samen optrekken bij de versterking van de rechtshandhaving, de grensbewaking en terrorismebestrijding. Ik reken op een plezierige eerste ontmoeting en een goede samenwerking met mijn collega-ministers van Justitie.”

Bonaire
Naast het Justitieel Vierpartijenoverleg op Curaçao, zal Grapperhaus op Bonaire een bezoek brengen aan de brandweer en de nieuw gebouwde gevangenis. Ook zal hij in gesprek gaan met onder anderen de Gezaghebber, de Korpschef, de Hoofdofficier van Justitie en de Koninklijke Marechaussee op Bonaire.

Het programma van minister Grapperhaus begint maandagochtend 15 januari op Bonaire.

Curaçao
Op maandagavond 15 januari komt hij aan in Curaçao waar op dinsdag 16 januari het Justitieel Vierpartijenoverleg zal plaatshebben. Aansluitend zal Grapperhaus in Curaçao nog spreken met de Gouverneur en de President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Ook bezoekt hij de Kustwacht en het Recherche Samenwerkingsteam.

Bron : bonaire.nu


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!