Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Arrestaties in oplichtingszaak met buitenlandse erfenis

Geplaatst op: 16-3-2018

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag 8 maart op Schiphol twee mannen aangehouden als verdachten van oplichting en valsheid in geschrifte. De mannen, een 51 jarige Nigeriaan en een 64 jarige Nederlander, werden aangehouden op heterdaad bij de overdracht van geld.

aankomsthal twee kmar m/v aug17Bij de Koninklijke Marechaussee was een week eerder melding gedaan van mogelijke oplichting. De melder was via email benaderd dat hij een erfenis had gekregen van een onbekend familielid, een neef, uit Togo. Het geld zou door een speciale gezant uit Togo gebracht worden en als diplomatieke post op Schiphol overhandigd worden. Bij ontvangst zou de melder inklaringskosten moeten betalen à € 5000 en mogelijk wat formulieren invullen.

Niet de melder maar rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee maakten een afspraak met de verdachten om het geld op Schiphol over te dragen. Onmiddellijk nadat deze overdracht plaatsvond werden beide mannen gearresteerd.

De 51 jarige verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en ingesloten. De andere man is na verhoor in vrijheid gesteld maar blijft verdachte. De Koninklijke Marechaussee verricht, onder leiding van het openbaar ministerie Noord-Holland, verder onderzoek in deze zaak.

Bron : KMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!