Reünie Vereniging Marechaussee Contact (RVMC) bijeen

Gepubliceerd op: 24-3-2018

Zo’n 6 jaar geleden moest SMC binnen haar gelederen een vereniging oprichten om verzekerd te blijven van gelden uit de pot van de Regeling Reünie Faciliteiten (RRF) van Defensie. Dit ter ondersteuning van reünies voor KMar-veteranen en -postactieven.

Afbeelding verwijderdAlle SMC-begunstigers van beide soorten zijn tevens lid gemaakt (zie de statuten) van de RVMC, die haar Algemene Ledenvergadering (ALV) altijd houdt tijdens de jaarlijkse SMC-contactmiddag in Buren. Zo ook dit jaar op donderdag 22 maart 2018.

Zo’n 20 leden scheidden zich voor een uurtje af van de SMC-contactmiddag en bespraken het wel en wee van het afgelopen jaar. Zo ook wat de RVMC-plannen voor de toekomst zijn, de herverkiezingen van bestuursleden en de kascontrole van een heuse kascontrolecommissie. Het ging allemaal voortreffelijk.

Zonder in te gaan op de details wil de SMC er 1 onderwerp uitlichten. Er schijnt een nieuwe RRF aan te komen. Die zal flink verruimd zijn, zo ook dat stichtingen en niet alleen verenigingen een beroep op de RRF kunnen doen. De RVMC zou dan weer overbodig worden, waarmee weer de nodige duiten gemoeid zullen zijn. Onvoorstelbaar eigenlijk. De aanwezige RVMC-leden waren niet tegen een opheffing. Eerst de nieuwe RRF maar eens afwachten. Over het voorstel wordt met de vakbonden nog overlegd.

Frans Meijer/SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief