Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Kennismaken met de Marechaussee

Geplaatst op: 12-1-2018

Grapperhaus en Harbers bij KMar jan18Minister Ferdinand Grapperhaus en staatssecretaris Mark Harbers van Justitie & Veiligheid bezochten vandaag de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

Het betrof een eerste kennismaking waarbij de bewindslieden onder andere werden bijgepraat over de landelijke aansturing binnen de KMar, de grensbewaking en de politie- en beveiligingstaak op de luchthaven.

Op Schiphol startte het bezoek met een algemene introductie over de taken van de Marechaussee, de komst van het Landelijk Tactisch Commando en de rol van de Chief Operations. Daarnaast kregen de minister en staatssecretaris uitleg over de manier waarop de KMar kan opschalen in geval van een calamiteit. Hierna volgde een rondleiding langs de paspoortcontrole.

“Het is een zeer goed geoliede machine”, zei minister Grapperhaus na afloop. Ook benadrukte hij het unieke ‘open’ concept op Schiphol, waarbij de winkels voor publiek toegankelijk zijn. “Dit kan alleen als de veiligheid is gewaarborgd. De Koninklijke Marechaussee maakt dat mogelijk.”

Bron : KMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!