Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Syriëgangers uit Ede en Amsterdam aangehouden op Schiphol

Geplaatst op: 18-1-2018

Op luchthaven Schiphol zijn vrijdagmiddag twee Syriëgangers aangehouden. Het duo kwam uit Turkije en werd begeleid door de marechaussee. Tegen beiden liep een internationaal aanhoudingsbevel, uitgegeven door het Landelijk Parket. De twee worden verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.

kmar in vliegtuigcabineDe Syriëgangers zijn een vrouw van 33 uit Ede en een man van 30 uit Amsterdam. Ze reisden naar het strijdgebied in Syrië en Irak en staken onlangs de grens weer over naar Turkije, onafhankelijk van elkaar. In Turkije werden ze aangehouden. Onder begeleiding van de marechaussee vlogen ze terug naar Nederland. Het OM meldt niet bij welke groepering ze zich zouden hebben aangesloten.

De vrouw reisde tot twee keer toe naar het Midden-Oosten. In 2014 verbleef ze lange tijd in het gebied en in 2015 ging ze er opnieuw naartoe. De man vertrok in 2013 uit Nederland om deel te nemen aan de gewapende strijd.

De vrouw is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken vastgezet. De man wordt vrijdag voorgeleid.

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!