Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Omgekomen Franse agent die plaats innam bij gijzeling Trèbes geëerd in Parijs

Geplaatst op: 28-3-2018

Arnaud Beltrame, de Franse agent die is omgekomen tijdens de gijzeling in een supermarkt in Trèbes vorige week vrijdag, wordt woensdag in Parijs geëerd. Op politiebureaus is een minuut stilte gehouden voor de agent die de plek van een gegijzelde innam. 

Franse omgekomen agent mrt18Foto: AFP

Ook hangen de vlaggen op openbare gebouwen halfstok. De lijkwagen wordt vanaf het Pantheon in de stad begeleid door leden van de nationale garde van Frankrijk. 

De rouwstoet is op weg naar het Dôme des Invalides in Parijs, waar een groot deel van de openbare plechtigheid plaatsvindt. Nabestaanden van zowel Beltrame als van drie andere slachtoffers van de terroristische actie zijn hierbij aanwezig. Ook veel politieagenten komen een laatste dienst bewijzen aan hun omgekomen collega. 

De Franse president Emmanuel Macron spreekt rond 11.30 uur een lofrede uit voor de politieman. Beltrame was een officier van de gendarmerie. Hij nam tijdens de gijzeling de plaats in van een gijzelaar. Hij overleed aan de verwondingen die hij opliep. 

Aanslag
De 26-jarige Redouane Lakdim opende vrijdag eerst het vuur op een groepje politieagenten in het historische stadje Carcassonne, waardoor een agent gewond raakte.

Vervolgens schoot hij een automobilist dood voordat hij de aanwezigen in een supermarkt in het nabijgelegen Trèbes in gijzeling nam. Daar doodde hij twee mensen. Zestien personen raakten gewond. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een tweede mogelijke medeplichtige aangehouden. De vrouw is een tiener die bevriend was met de dader.

Bron : nu.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!