Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Grensbewakers eerstelijns vangen pieken op aan de balie

Geplaatst op: 1-6-2018

De KMar zet sinds kort burgers en reservisten in bij de controle van paspoorten op luchthavens. Zowel op Schiphol, Eindhoven Airport als Rotterdam-The Hague Airport. 

Grensbewakers burger jun18Het gaat om een pilot – Adaptief aan de grens (AADG) geheten - die gefaseerd wordt ingevoerd en een looptijd heeft van 2 jaar. De speciaal opgeleide collega’s worden ingezet op piekmomenten, om de KMar-collega’s te ontzien. Hieronder vertellen enkele collega’s over het aannameproces, de opleiding en de werkzaamheden. 

Piekmomenten
De nieuwe grensbewakers eerstelijns gaan vooral de pieken opvangen in de eerstelijns. Dat betekent dus voor onze collega’s dat zij meer ingezet kunnen worden in de tweedelijns grensbewaking en op andere taakvelden van de KMar, zoals de politiedienst, burgerluchtvaart of de beveiliging burgerluchtvaart. De nieuwe collega’s gaan dus uitsluitend eerstelijnscontroles uitvoeren. Als er vervolgens een opsporingsindicatie of een tweedelijnscontrole nodig is, dan nemen de volledig opgeleide grenswachters het over.

Lees het gehele artikel in kmarmagazine 05-2018

Bron : KMarMagazine


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!