Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Rond het Square hjuni 2018

Geplaatst op: 5-6-2018

Uit voorwoord van Frank Rippens, commandant OTCKMar, in de juni 2018 editie van Rond het Square

"Creatief zijn in momenten en manieren van opleiden” 

Rond het Square juni 2018Een maand geleden nam ik het commando over het OTCKMar over van kolonel Jan Roede. Ik kijk terug op een mooie commando-overdracht. De organisatie mag trots zijn. Iedereen binnen het OTCKMar wil ik hiervoor hartelijk danken. 

"Ik volg het OTCKMar uiteraard al een hele tijd en ik wist dat ik op een rijdende trein zou springen. Er is geen tijd om te wachten, om dingen niet te doen. Mijn eerste beeld is dat we hier een mooi instituut hebben en dat er geweldige ontwikkelingen gaande zijn. Enerzijds moeten er dingen gebeuren om de verhoogde opleidingsdruk aan te kunnen, anderzijds zullen we onszelf altijd blijven ontwikkelen omdat de tijd simpelweg niet stilstaat. Een mooie uitdaging. We zullen creatief moeten zijn in de momenten en manieren van opleiden. We gaan steeds meer naar een systeem waar het opleiden tijd en plaats onafhankelijk is."

"Een mooi voorbeeld hiervan kwam ik direct in mijn eerste week tegen. Ik werd gevraagd om collega’s van de online leeromgeving eerstelijnsgrensbewakers, digitaal welkom te heten. Dat deed ik uiteraard graag. Het is niet mogelijk om elke leerling en cursist persoonlijk de hand te schudden en dit is een mooi alternatief. Ik vind het namelijk belangrijk dat iedereen zich welkom voelt op het OTCKMar, of dit nu op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn is of op afstand op de eigen werkplek of online. De komende weken wil ik zoveel mogelijk mensen spreken over wat er speelt en leeft op het OTC. Ik zal diverse overlegfora bijwonen om zodoende een goed beeld te creëren en hoop daar de juiste geluiden te horen."

Frank Rippens Kolonel der KMar / C-OTCKMar

Lees de juni 2018 editie van Rond het Square hier.

Bron : OTCKMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!