Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Alles over de Militaire Willems-Orde

Geplaatst op: 26-8-2018

Wie krijgt deze onderscheiding en waarom?

Alleen voor uitstekende daden van moed, beleid en trouw. Voor unieke prestaties. Voor hen die echt het verschil hebben gemaakt. De Militaire Willems-Orde is maar voor enkelen weggelegd. Voormalig Apache-vlieger Roy de Ruiter is de volgende die dit bijzondere eremetaal volgende week uitgereikt krijgt. Hieronder alles wat u moet weten over deze hoogste dapperheidsonderscheiding van ons land.

1. Waarom krijgt majoor-vlieger Roy de Ruiter de Militaire Willems-Orde?

MWO militaire Willems-Orde auig 18Dat is een goede vraag, waar nu nog bijna niemand antwoord op heeft. Waarom de voormalig Apache-piloot wordt verheven tot ridder in de Militaire Willems-Orde wordt tijdens de uitreiking op 31 augustus door Koning Willem-Alexander bekend gemaakt.

Uit z’n cv blijkt in ieder geval dat de 36-jarige majoor-vlieger tussen 2004 en 2009, 6 keer is uitgezonden naar Afghanistan.

Of hij daar de dappere dingen heeft gedaan die aanleiding zijn voor de ridderorde durft De Ruiter zelf niet te zeggen. Hij vindt het allemaal maar vreemd. De familieman staat niet graag in de belangstelling. “Ik heb getwijfeld of ik ‘m zou accepteren. Ik wilde liever dat ze hem aan het squadron gaven, maar dat kon niet. Ik accepteer ‘m nu als een stukje erkenning voor hen”, zei De Ruiter eerder in de Vliegende Hollander.

Lees het gehele artikel in de defensiekrant 2018/17/03

Bron : defensiekrant


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!