Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Moerdijk worstelt met Albanese migranten: 'Het mag hier geen Calais worden'

Geplaatst op: 1-9-2018

De gemeente Moerdijk wil overleg met minister Ferdinand Grapperhaus (CDA Justitie en Veiligheid) over de problemen met zogeheten 'inklimmers'. Alleen al dit jaar werden daar 105 Albanese migranten aangehouden die probeerden mee te liften richting Engeland. 

,,Ik begrijp deze arme jongens'', zegt burgemeester Jac Klijs over de Albanezen die bijna dagelijks langs de A16 bij Moerdijk in een vrachtwagen richting Engeland proberen te kruipen. ,,Maar we moeten die flauwekul niet hebben.''

Een paar keer per week is het raak. Meestal in groepjes van twee of drie, met hun schamele bezittingen in plastic tasjes en rugzakken. Maar wat de gemeente Moerdijk ook probeert met in het Albanees vertaalde verbodsbordjes, boa's, politiepatrouilles, marechaussees, flyers, boetes, deze economische vluchtelingen laten zich door niets of niemand weerhouden. 

Geïmproviseerde slaapplaats van inklimmers, vorige week aangetroffen in een maisveld vlakbij een parkeerplaats en tankstation aan de A16, bij Zevenbergschen Hoek.

Lees het gehele artikel op de website van ad.nl

Bron : ad.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!