Koninklijke Militaire Academie (KMA) krijgt een nieuwe commandant

Gepubliceerd op: 7-6-2024

BREDA - De Koninklijke Militaire Academie (KMA) krijgt een nieuwe commandant. Op vrijdag 7 juni draagt kolonel René Baksteen in Breda het commando over de KMA over aan ranggenoot kolonel Frank Rippens. 

De Koninklijke Militaire Academie (KMA) verzorgt de initiële officiersopleidingen voor de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee. De KMA maakt deel uit van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), die onder het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) valt.

Op vrijdag 7 juni om 14.30 uur vindt een ceremoniële plechtigheid plaats op het Kasteel van Breda. Hierbij zijn afgevaardigden van de KMA en genodigden aanwezig. Na een toespraak van de huidige commandant, draagt hij het bevel over aan zijn opvolger. De nieuwe commandant sluit de plechtigheid af met een toespraak.

KMA
De NLDA leidt jaarlijks honderden cadetten en cursisten op tot officier bij de KMA. Deze opleidingen omvatten zowel militaire als vaktechnische vorming voor de verschillende krijgsmachtonderdelen.

 

Bron: Bredavandaag

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief