Pro-Palestijnse betogers zetten tenten op voor poort kazerne in Utrecht

Gepubliceerd op: 9-7-2024

Pro-Palestijnse betogers zetten tenten op voor poort kazerne in Utrecht: ‘Wapens op Palestijnen getest’
Met wapperende vlaggen, harde leuzen en fel beschilderde spandoeken laten pro-Palestijnse demonstranten opnieuw van zich horen in Utrecht. Betogers liepen zaterdag van het Domplein naar de Kromhout Kazerne. Daar hebben ze nacht in tien tenten doorgebracht en verblijven ze er op zondag nog steeds.

De solidariteitsmars startte zaterdagmiddag om 13.00 uur met toespraken in het Nederlands en in het Engels. Even later liep een deel van de groep, die naar eigen zeggen bestaat uit een breed verbond van mensen uit de Palestijnse solidariteitsbeweging en de antimilitaristische beweging, verder naar de Kromhout Kazerne.

,,Op dit terrein is de Defensie Materieel Organisatie gevestigd”, zegt een woordvoerder van de groep. ,,Hier wordt mogelijk gemaakt dat Nederland voor honderden miljoenen aan wapens koopt van Israël. Wapens die op Palestijnen zijn getest. Daarbij wordt hier ook het verkoopproces van wapensystemen en technologie aan autoritaire regimes die westerse belangen dienen gefaciliteerd.”

Toegang naar de kazerne geblokkeerd
De activisten hebben zaterdag aan het einde van de middag de toegang naar de Kromhout Kazerne geblokkeerd en er tien tenten opgezet. De betogers strijden naar eigen zeggen onder andere voor ‘de beëindiging van ‘de levering en inkoop van wapens en technologie van en aan Israël’ en het stopzetten van ‘de explosieve groei van militaire uitgaven en de versoepeling van wapenexportregels’.

 

Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief