Rotterdammer opgepakt voor verkopen nepvliegtickets

Gepubliceerd op: 31-8-2024

ROTTERDAM (ANP) - Een 37-jarige Rotterdammer is opgepakt omdat hij nepvliegtickets verkocht, meldt de politie. Ook twee vrouwen van 33 en 42 jaar uit dezelfde stad zijn dinsdag opgepakt voor betrokkenheid hierbij.

De man deed alsof hij een hoge functie had bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en alsof hij via die weg aan goedkope KLM-vliegtickets naar Suriname kon komen. Hij overtuigde een vrouw die hij had ontmoet in een restaurant dat haar dochter bij hem een baan kon krijgen als verkoper van de vliegtickets. Zij dacht dat ze voor KLM werkte en verkocht de tickets voor bedragen tussen de 500 en 800 euro. De tickets waren voorzien van een KLM-logo en leken echt, aldus de politie.

Het ging om ruim negentig tickets die zijn verkocht, voor een bedrag van in totaal bijna 55.000 euro. Het geld kwam via de rekeningen van de twee opgepakte vrouwen bij de man terecht.

De politie kwam de Rotterdamse man op het spoor na verschillende aangiftes. Hij wordt verdacht van oplichting en witwassen, ook in andere zaken dan de neptickets. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De opgepakte vrouwen zijn donderdag weer vrijgelaten.

 

Bron: Media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief