Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Plannen voor Lowlands Grenade 2018

Geplaatst op: 6-4-2018

EUPST II 2015-2018 mrt18Op het Marine Etablissement Amsterdam vond eind maart de Main Planning Conference plaats voor de oefening Lowlands Grenade 2018 (LLGN18).

De internationale deelnemers kregen er informatie over het concept en de doelstellingen van de oefening, die in de laatste week van september en de eerste week van oktober wordt gehouden in de Marnewaard.

LLGN18 maakt deel uit van de European Union Police Services Training II (EUPST II). Het EUPST II-programma heeft als doel de opbouw van politiecapaciteiten op het gebied van interoperabiliteit en harmonisatie. En is het internationale netwerk voor deelname aan crisisbeheersingsoperaties voor de Europese Unie, de Verenigde Naties, de Afrikaanse Unie en andere internationale organisaties met de focus op Mentoring, Monitoring, Advising and Training (MMA&T) en Community Policing. Het programma bestaat uit grotere oefeningen, modulaire trainingen, academische conferenties en een trainingsprogramma in Afrika.

Vanaf 2015 leidt de KMar, namens Nederland, EUPST II en is in die rol ook de voorzitter van het consortium. Het consortium bestaat uit 17 consortiumleden en 13 landen. Sommige landen nemen deel aan het consortium met zowel een gendarmeriekorps als een politieorganisatie. Eind 2018 eindigt het Nederlands voorzitterschap. LLGN18 is daarmee ook de laatste grote internationale oefening voor EUPST II.

Bron : KMarMagazine


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!