Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Defensie opent graven soldaten Tweede Wereldoorlog voor dna-onderzoek

Geplaatst op: 28-5-2018

De graven van 103 Nederlandse militairen die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog worden geopend voor dna-onderzoek. De soldaten liggen allemaal begraven op het Ereveld Loenen bij Apeldoorn.

Ereveld Loenen graf onbekende soldaatVolgens een woordvoerder van Defensie worden de stoffelijke resten opgegraven door de bergings- en identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht en daarna naar Soesterberg gebracht. Daar wordt een DNA-profiel gemaakt. 

Nabestaanden van militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog vermist zijn, worden opgeroepen om DNA af te staan. In het bijzonder wordt gezocht naar familie van militairen die destijds tijdens dwangarbeid in Duitsland zijn gestorven.

Met behulp van moderne technieken, die er niet waren toen de militairen sneuvelden, hoopt de dienst familiebetrekkingen te vinden.

Omdat de slachtoffers nu al 73 jaar op het ereveld liggen en ook hun kinderen, broers of zussen inmiddels oud zijn, is het volgens Defensie "de ultieme poging" om de onbekenden hun naam terug te geven. Het onderzoek kan enkele jaren gaan duren.

Bron : nu.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!