Gevluchte handbaltrainer die pupillen misbruikte, is aangehouden op Schiphol

Gepubliceerd op: 13-7-2024

De naar Tunesië gevluchte handbaltrainer uit Alkmaar die is veroordeeld voor misbruik van zijn minderjarige pupillen, is woensdag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op Schiphol. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Het OM heeft de slachtoffers in de zedenzaak op de hoogte gebracht van de aanhouding. De 75-jarige O.F. komt alsnog voorlopig vast te zitten in de gevangenis in afwachting van de beslissing van de Hoge Raad.

De man werd in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. Daartegen is hij in cassatie gegaan. Dat proces mocht hij niet meer in vrijheid afwachten.

Nadat hij zich in februari niet meldde bij de gevangenis, kwam de politie naar zijn huis om hem op te halen. De man was in geen velden of wegen te bekennen. De handbaltrainer komt oorspronkelijk uit Tunesië en zou daar naartoe gevlucht zijn. Waarom hij nu is teruggekeerd, is onbekend.

In april besloot de rechter dat de sociale huurwoning van de man ontruimd moest worden, nadat Woonstichting Kennemer Wonen een zaak tegen de man aanspande.

Hoger beroep
O.F. heeft als handbaltrainer zes van zijn minderjarige pupillen betast en misbruikt. Dat kwam aan het licht toen een van de meisjes een bericht over haar trainer naar een vriendin stuurde. Daar schrok de vriendin zo van, dat ze naar haar ouders stapte.

Later deden de andere slachtoffer ook hun - vergelijkbare - verhaal. O.F. ging na zijn eerste veroordeling in hoger beroep, zonder succes, en heeft verklaard dat hij geen weerstand kon bieden aan zijn instinct.

 

 

Bron: Noordhollands Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief