55 Nederlandse politiemensen en marechaussees helpen bij Spelen

Gepubliceerd op: 18-7-2024

PARIJS (ANP) - De Franse politiediensten krijgen tijdens de Olympische Spelen hulp van 55 politie- en marechausseemedewerkers uit Nederland. Ze gaan helpen op evenementen waarbij veel Nederlanders aanwezig zijn, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Er worden 45.000 agenten en gendarmes ingezet voor de beveiliging van de Spelen, meldde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin woensdag. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat Franse agenten worden bijgestaan door 1800 mensen uit 43 andere landen, waarvan 31 Europese landen. Zij worden vooral ingezet op stations, luchthavens en de locaties waar de wedstrijden gehouden worden.
De Nederlandse politiemensen worden ingezet op plekken met veel Nederlanders. Welke plekken dat precies zijn, zegt het ministerie nu niet. Ook is niet bekend om hoeveel politiemensen en hoeveel medewerkers van de marechaussee het gaat.

De buitenlandse politie heeft in Frankrijk geen bevoegdheden. Ze worden daarom gekoppeld aan Franse collega's. Volgens het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken ligt het voor de hand dat de politiemensen met de Franse politie samenwerken en de Koninklijke Marechaussee met hun Franse evenknie, de Gendarmerie.


Bron: Media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief