Van spookvoertuigen tot een vals rijbewijs

Gepubliceerd op: 25-10-2024

Van spookvoertuigen tot een vals rijbewijs: marechaussee houdt grote controle langs A325
Openstaande boetes, een vals rijbewijs en het in beslagnemen van spookvoertuigen. De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft woensdagavond op onder meer de A325 ter hoogte van Elst een grote controle gehouden in het kader van de grensoverschrijdende criminaliteit. Dit was de vangst.

Een 23-jarige Oekraïner werd aangehouden na het rijden met een vals rijbewijs. Twee Poolse spookvoertuigen werden in beslaggenomen en vier personen werden betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Het is slechts een deel van de resultaten die de KMAR afgelopen woensdag wist te boeken na een grootschalige controle.

Aanleiding voor de controle is een Europees initiatief genaamd EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) en is gericht op de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit.

Op de A325 werden voorbijgangers tot ongeveer 22.30 uur gecontroleerd op de parkeerplaatsen van Shell Kempke en Hogewei, net ten zuiden van Arnhem. Daar werd onder andere een hakbijl aangetroffen in de deurportier van een bestuurder. Deze persoon kreeg een proces-verbaal aan zijn broek voor de wet wapens en munitie. Ook werd er één voertuig in beslaggenomen nadat deze persoon meerdere keer zonder rijbewijs had gereden.

Controle in trein
De controles werden behalve op de A325 ook nog uitgevoerd op de A12 en in een internationale trein. Bij die controle werd eveneens een 42-jarige Oekraïner aangehouden voor het rijden met een vals rijbewijs. Nog twee mensen gingen op de bon voor het rijden zonder rijbewijs, een persoon werd aangehouden in verband met het afstaan van DNA en ook trof de Marechaussee vier illegale vreemdelingen aan.

De KMAR is al de hele week bezig met de controles en richt zich voornamelijk op migratiecriminaliteit, mensensmokkel en identiteitsfraude.

 

Bron: de Gelderlander

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief